El Fonoll: Dolç, aromàtic i digestiu!
Tot i que és una planta molt saludable, a casa nostra no hi ha gaire
costum de menjar el bulb de fonoll dolç, es coneix més pel seu vessant aromàtic i digestiu.
De la llavor seca i trinxada s'aromatitzen alguns plats i també s'utilitza per fer infusions.
El bulb es pot bullir i afegir en una amanida freda, o servir calent
amb patates i mongetes; se'n pot fer una sopa o una crema, com si es fes
una vichyssoise. També es pot fer a la planxa. I queda boníssim fet a la brasa. El bulb de fonoll lliga molt bé amb la carn greixosa
del salmó.
Aquí us deixem una recepta d'amanida de fonoll i pera.
Bon profit!
Ingredients:
- 1 bulb de fonoll
- 3 peres
- nous (o altres fruits secs)
- formatge pecorino (d'ovella)
- llavors d'anís mòltes.
- vinagre de vi blanc (o de poma)
- oli d'oliva
- pebre
- sal
- julibert
Preparació:
Batem en un bol tres cullerades del vinagre amb 1/2 culleradeta de llavors d'anís mòltes, sal i pebre. Desprès ho barregem amb 1/3 de tassa d'oli d'oliva, fins que emulsioni.
Tallem el fonoll ben finet, les peres tallades a làmines molt fines i ho anem col·locant en el plat.
Hi afegim les nous o altres fruits secs i el formatge. Finalment, ho amanim amb la vinagreta que hem preparat.
I aquí teniu una amanida molt sana, fresca i original!
Bon profit!
Contacte:
laxiriviahortaecologica@gmail.com
654 350 997
630 880 881
Cap comentari:
Publica un comentari a l'entrada