diumenge, 15 de setembre de 2013

Receptes Col i Rave


Proposem unes receptes d'un producte poc conegut: el Col-i-rave!!
                 Receptes del COL-I-RAVE:
Amanida de colrave i taronja amb panses i vinagreta de mel:


1 col-i-rave (aprox. 200 g)
2 taronges
1 grapat de panses (25 g)
2 grapats d’avellanes torrades (50 g)
4 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
2 cullerades soperes de vinagre de poma (suau)
1 cullerada petita de mel.

Pelar el col-i-rave, ratllar-lo i col·locar-lo al fons del plat. Pelar les taronges a sang, treure els grills, tallar-los petits i repartir-los pel damunt del col-i-rave (guardar el suc que deixa anar la taronja per a la vinagreta).
Tallar les panses per la meitat o deixar-les senceres. Trencar o trossejar les avellanes.
En un bol, barrejar les panses, les avellanes, el suc de taronja, el vinagre, la mel, l’oli i un polsim de sal marina. Ajustar la vinagreta segons el gust.
Amanir bé i servir. Proveu-la, us encantarà!
(adaptació d’una recepta de la revista Cuina)

Crema de col-i-rave:

2 col-i-raves (aprox. 400 g)
2 cebes
3-4 grans d’alls
600 ml de brou vegetal o aigua
200 ml de beguda vegetal (civada, soja…) o llet de vaca o cabra
3 cullerades soperes d’oli d’oliva verge extra
Sal marina

Tallar la ceba a daus, pelar els alls i posar-ho dintre d’una olla. Pelar el bulb i tallar-ho a trossos grans. Incorporar-ho tot a l’olla.
Afegir el brou vegetal o l’aigua (no cal cobrir les verdures totalment), una mica de sal marina (al gust), tapar l’olla i coure a foc lent durant 15-20 minuts, fins que veieu que el colrave és tou.
Apagar el foc, afegir l’oli d’oliva cru i el brou vegetal i triturar bé, fins que la crema quedi ben suau. Ajustar de sal i servir.
Finalment, podem posar un rajolí d’oli d’oliva en cru, germinats d’userda, llavors de sèsam o de sèsam negre, pipes de carbassa, avellanes torrades i triturades.